Published On: 26 de octubre de 2016|

Per primera vegada a Espanya el major congrés sobre Diabetis a nivell internacional

Del 26 al 29 d'octubre, el Palau de Congressos de València acull la 42nd Annual Conference of the International Society for Pediatric and Adolescent Diabetis (ISPAD), el principal esdeveniment de l'especialitat a nivell internacional que deixarà en la ciutat un impacte de més de 2,2 milions d'EUR.

València, 26 d’octubre de 2016 Per primera vegada a Espanya el major congrés sobre Diabetis a nivell internacional Del 26 al 29 d’octubre, el Palau de Congressos de València acull la 42nd Annual Conference of the International Society for Pediatric and Adolescent Diabetis (ISPAD), el principal esdeveniment de l’especialitat a nivell internacional que deixarà en la ciutat un impacte de més de 2,2 milions d’EUR.

ISPAD, que agrupa fonamentalment pediatres i educadors que controlen la diabetis mellitus infantil i de l’adolescent, celebra per primera vegada a Espanya el seu congrés anual més important, atraient a València a més de 1.500 professionals de l’àmbit de la diabetis de més de 60 països, després d’haver passat per grans capitals com Melbourne (Austràlia) o Toronto (Canadà) en les dos últimes edicions.

La 42nd ISPAD Annual Conference, està presidida pel Dr. Luis Castaño, pediatre de l’Institut Biocruces, professor de la UPV/EHU, i investigador en diabetis del CIBERDEM, qui destaca les més de 50 conferències de totes les àrees de la diabetis, i la importància d’este fòrum com a escenari per a la posada en comú dels avanços més importants en el camp del diagnòstic i del tractament de la Diabetis del xiquet i de l’adolescent.

Un acte multidisciplinari al què assisteixen pediatres endocrins i diabetólogos, educadors i nutricionistes, psicólogos… i que es caracteritza per la seua elevada repercussió social a nivell mundial, sent més del 90% dels assistents de caràcter internacional. Així, a Espanya la incidència de diabetis en menors de 15 anys varia entre 11 i 25 casos per 100.000 habitants en les diferents regions, la qual cosa ens situa en una freqüència mitjana a nivell mundial.

A més, com s’adverteix cada vegada amb major intensitat, un problema important és l’augment de l’obesitat en xiquets i adolescents, la qual cosa en alguns països desenvolupats suposa un increment important de la Diabetis tipus 2 en adolescents, no present fins ara en població pediàtrica.

El Dr. Luis Castaño, president del Congrés, assenyala que “diversos estudis, situen al nostre país la prevalença de sobrecàrrega i l’obesitat per damunt del 40% en xiquets entre 6 i 9 anys, sent Espanya un dels països europeus amb majors taxes d’obesitat infantil”

Una gran reunió que a més compta amb el suport de les principals societats mèdiques nacionals: Societat Espanyola d’Endocrinologia Pediàtrica, Societat Espanyola de Diabetis, el València, 26 d’octubre de 2016 Centre en Investigació Biomèdica en xarxa de Diabetis (Ciberdem) i d’Obesitat (CiberObn), així com diferents associacions de persones amb diabetis d’àmbit local i estatal.

Pel que fa al programa científic, els dos grans eixos sobre els quals pivota el congrés són els mateixos que caracteritzen a ISPAD, el lema dels quals resa “Education and New Technologies: Enhancing care in Diabetes”. D’una banda, l’Educació com a base de l’autocontrol exigit als pacients amb esta patologia, i per un altre Noves Tecnologies, l’aplicació del qual ha suposat un dels principals avanços estos últims anys per a la millora del control i el tractament de la malaltia.

En línia amb la política sostenible de l’edifici, la 42nd ISPAD Annual Conference és un congrés “paper-free”: no hi ha programa imprés ni bossa, la qual cosa implica menys pes que portar, menys papers que guardar i menys residus generats. Per a la consecució d’este objectiu és fonamental la capacitat tecnològica de l’edifici valencià que possibilita l’ús de les ferramentes dissenyades per ISPAD: un planificador en la web, una potent app, un programa de butxaca en la funda de l’acreditació i accés online gratuït a totes les presentacions, abstracts i e-posters quan acabe el congrés. . Per a més informació: Palau de Congressos de València Àrea de Direcció i Relacions Externes comunicacion@palcongres-vlc.com Tel. + 34 963 17 94 00