Published On: 8 de maig de 2020Categories: Corporatiu

El Palau de Congressos, en col·laboració amb el Centre de Transfusió, es converteix en seu per a la donació de sang

El 21 de maig acollirem una jornada de donació de sang

Habilitem la zona d’exposició per als donants

‘Donar sang és un acte de generositat que salva vides diàriament. #FesteDonanter’.

Amb esta frase tan precisa i encoratjadora alhora es dirigeix actualment el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) a la societat, amb l’objectiu de conscienciar als ciutadans de la importància de les donacions de sang. En la situació de crisi per COVID-19 en la qual ens trobem, les donacions de sang contribueixen a continuar amb l’activitat hospitalària per a cobrir les necessitats dels hospitals que no detenen la seua activitat atenent pacients de diferents patologies que requereixen components sanguinis per al seu tractament.

Els centres sanitaris han deixat de ser punts de donació per les circumstàncies i el CTCV necessita d’espais amplis on continuar realitzant les donacions i obtenir les bosses de sang necessàries per a continuar amb la labor sanitària.

Davant esta necessitat, i donada la vinculació que el Palau de Congressos de València té amb este Centre de Transfusió, ja que la Dra. Cristina Arbona, la seua directora, va ser la presidenta del 29 Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Transfusió Sanguínia i Teràpia Cel·lular, celebrada en el Palau al juny de 2018, el 21 de maig l’edifici de Norman Foster. El Palau de Congressos recull el guant i se suma a la campanya d’este organisme de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, que informa que tots els dies es necessiten 650 unitats de sang a la Comunitat Valenciana per a atendre la demanda hospitalària.

De quina forma col·laborarem en esta iniciativa?
Oferint nostre foyer o zona d’exposició als ciutadans que vulguin donar sang i farem una crida entre els nostres clients per a incentivar la donació.

Quan?
21 de maig, de 17 a 20’30 hores.

Donació i Covid-19
Els espais de donació són llocs segurs però a més, s’han implantat mesures de prevenció addicionals en l’actualitat a conseqüència del Covid-19. Si Pots consultar-les en aquest apartat de la web del CTCV

Si necessites més informació sobre la campanya o aclarir algun dubte abans d’acudir a donar sang, pots contactar amb el CTCV