Published On: 1 de Agost de 2019Categories: Turisme

Què menjar a València

Si d'alguna cosa presumeix la nostra ciutat és de ser originària d'un dels plats més volguts del món: la paella.

Si d’alguna cosa presumeix la nostra ciutat és de ser originària d’un dels plats més volguts del món: la paella.

Ací, a València, va nàixer la paella, i hui dia és una insígnia de la cuina espanyola, que ha traspassat les fronteres, fins a trobar-la en qualsevol racó del món.

A la vista està que molts assistents internacionals dels congressos se senten fascinats per ella i no solament volen disfrutarla-la mentre contemplen el mar; el Parc Natural de l’Albufera, el bressol de l’arròs per excel·lència; o el centre històric de València, on s’observen diversos vestigis romans. Els congressistes que pernocten durant més dies a València també volen aprendre a cuinar-la i conéixer els seus secrets millor guardats, que només els més puristes s’atreveixen a revelar-los. Volen viure una autèntica paella experience! Per este motiu les principals escoles de cuina de València tenen este tipus d’esdeveniments en la seua programació. No en va, la dieta mediterrània va ser declarada en 2010 per la UNESCO Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

A més del nostre plat més internacional, València ofereix als seus visitants estos productes:

Altres arrossos típics, com l’arròs a banda i del senyoret, amb el marisc pelat; la fideuà de marisc i la de verdures; el suquet de peix; les tapes típiques valencianes, com la titaina del Cabanyal, que és un plat molt conegut del barri mariner de la ciutat, els ingredients de la qual són la tomaca, el pimentó roig i verd, els pinyons i ventresca de tonyina; i els adobats i salaons; 

Si ens passem a les begudes, la mistela o l’aigua de València estan en el top five i l’orxata és una altra de les begudes favorites tant dels valencians com dels turistes de congressos.

Quant als dolços típics de València, destaquem els bunyols, els torrons i els gelats artesans i la coca en llanda.

Si vols saber més sobre la nostra gastronomia i les experiències que ofereix la ciutat entorn del menjar, pots entrar ací, a més de descobrir-la en primera persona i en viu en els principals restaurants de la nostra ciutat.