Published On: 22 de abril de 2016Categories: Uncategorized

Reafirmem el nostre compromís en el #DiaDeLaTierra

L´equip al complet del Palau de Congressos de València celebra el #DiaDeLaTierra reafirmant el seu compromís amb la seua filosofia de sostenibilitat de l´edifici, de protecció del medioambiente i la preservació de l´ecosistema.Part de...

L´equip al complet del Palau de Congressos de València celebra el #DiaDeLaTierra reafirmant el seu compromís amb la seua filosofia de sostenibilitat de l´edifici, de protecció del medioambiente i la preservació de l´ecosistema.

Part de l´èxit de l´edifici valencià residix en la seua capacitat d´adaptar-se al seu entorn i buscar el benestar de la societat en què s´inserix. Des del moment de la seua concepció, el disseny proposat per Norman Foster s´incloïa en la categoria Green architecture, basat en l´optimització del cost energètic i l´aprofitament dels recursos naturals.

Des de la seua inauguració en 1998 nombroses han sigut les iniciatives que s´han implantat per a reduir el consum: sistemes d´il·luminació o control de la climatització, instal·lació de llums led i de detectors de presència, ús racional de l´aigua gràcies a sensors que regulen el volum de cabal, tractament de l´aigua de les fonts o temporizadores… accions totes elles que contribuïxen a la modernització de l´edifici i a l´estalvi dels recursos naturals.

A més, en 2008 el Palau va fer un pas de gegant en esta direcció a l´instal·lar plaques solars en la coberta, que sense alterar el disseny original de l´edifici ha generat fins a la data 2.123.203 kWh.

D´altra banda, per a avançar en la reducció de residus materials, l´edifici ha reforçat la seua capacitat tecnològica a través de la millora de l´ús de la wifi massiva que permet l´accés a internet amb 300 MB per segon garantits, la qual cosa permet disposar d´un amplada de banda massiva que garantix l´accés de 3.000 usuaris simultàniament, i el benefici mediambiental afegit de permetre als clients la celebració de grans congressos ecològics, lliures de paper gràcies a l´ús de dispositius mòbils.

Quant a l´entorn, l´activitat generada pel recinte ha impulsat el sorgiment d´hotels als voltants, eliminant la necessitat d´usar mitjans de transport, i d´estacions de transport públic no contaminant com el metre, el tramvia o el Valenbisi.

Una altra de les iniciatives a què el palau s´ha sumat els últims anys és L´Hora del Planeta, organitzada per WWF, el missatge dels quals clau per a 2015 ha sigut “los xicotets gestos poden generar grans cambios”.

L´exigència de ser pioners en este àmbit ens impulsa a reafirmar el nostre compromís amb la societat i la millora continuada servint d´exemple per a altres centres congresuales en la implantació de pràctiques sostenibles.