Published On: 23 de maig de 2018Categories: Corporatiu

Responsables socialment

El gir social que el Palau de Congressos de València ha donat principalment en l'últim exercici, constituïx una de les seues dimensions clau. D'esta manera, el recinte ha enfortit el seu compromís amb la ciutadania, col·laborant amb organitzacions no governamentals i organismes de caràcter social.

El gir social que el Palau de Congressos de València ha donat principalment en l’últim exercici, constituïx una de les seues dimensions clau. D’esta manera, el recinte ha enfortit el seu compromís amb la ciutadania, col·laborant amb organitzacions no governamentals i organismes de caràcter social.

Durant l’any 2017 el Palau va ser l’escenari de l’espectacle “La màgia de Surg for all”, organitzat per Surg for all , una associació sense ànim de lucre que va nàixer fa quasi tres anys amb l’objectiu de formar professionals sanitaris en València i després acompanyar-los al tercer món per a posar en pràctica este aprenentatge i millorar la qualitat de l’assistència quirúrgica en estos països. L’espectacle va ser tot un èxit i en les dos sessions realitzades, es van recaptar més de 4.000 euros.

Una altra de les organitzacions recolzada pel Palau ha sigut l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) . El recinte valencià va col·laborar en la carrera solidària “València contra el cáncer”, oferint els seus espais per a dur a terme l’entrega de dorsals. El president d’AECC València, Tomás Trenor, assegura que esta acció, “suposa un colp d’efecte que reforça el prestigi que ha de tindre una associació perquè la societat responga. Ajudant a ayudar”. El resultat, ni més ni menys que 42.428 euros de recaptació i 8.640 participants.

Compromís mediambiental

Per altra banda, el Palau manté el seu compromís mediambiental emmarcat en el Projecte ECO. Este Pla Global aposta per la sostenibilitat a través de la realització de nombroses accions amb vessant ecològic, com ho són més de la mitat d’inversions realitzades en l’exercici 2017. La més important és la generació d’energia neta gràcies a la coberta fotovoltaica, la qual des de la seua instal·lació en 2008 ha generat més de 2,5 milions de KWh, evitant l’emissió de 1.625 Tm de CO2.

En este sentit, l’edifici va recolzar també la iniciativa L’Hora del Planeta, un dels esdeveniments que organitza la WWF España en València, la major organització independent dedicada a la defensa de la naturalesa i el medioambiente. Més de 180 països i 7.000 ciutats van realitzar una apagada elèctrica durant una hora amb l’objectiu de conscienciar a la societat sobre la gravetat de l’imminent canvi climàtic.

Si t’abellix conéixer estes i moltes més coses que han passat en els últims mesos al Palau de Congressos de València, et proposem consultar la nostra Memòria 2017.