Published On: 11 de maig de 2023Categories: Congressos, Palau de Congressos

Tot llest per al 38 Congrés de la Societat Espanyola de Nutrició Clínica i Metabolisme, a València

La Societat Espanyola de Nutrició Clínica i Metabolisme (SENPE) celebra el seu 38é congrés del 24 al 26 de maig en el Palau de Congressos de València.

Els Drs. Carlos Sánchez Juan i Miguel Civera Andrés seran els presidents d’aquesta esperada cita amb la Nutrició Clínica, que en la seua trentena huitena edició compta amb quasi 900 inscrits i 291 comunicacions oficials presentades (entre comunicacions orals i en format pòster), xifra rècord en la història dels congressos de SENPE, la qual cosa fa entreveure el futur èxit de participació per part dels assistents a aquesta cita congressual en la capital llevantina.

En paraules del Dr. Carlos Sánchez Juan: “En el programa d’aquest congrés hem volgut abastar des de la prevenció de malalties amb una alimentació sana, fins al pacient crític que necessita les cures nutricionals de les Unitats de Vigilància intensiva. Tot això amb vista al fet que tots els professionals que treballar en la nutrició estiguem perfectament representats”.

Per la seua part el Dr. Miguel Civera Andrés afig: “Es tracta d’una cita ineludible amb la nutrició clínica que contribueix a l’intercanvi de coneixements i experiències entre professionals amb la fi última de millorar la pràctica clínica diària, posant l’accent en la multidisciplinarietat”.

Així mateix, l’esdeveniment comptarà amb 11 taules redones i 6 conferències curtes en els quals s’abordaran temes com la dieta mediterrània, els pilars del tractament actiu de l’obesitat, el bordaje nutricional del pacient amb ELA, les novetats en nutrició clínica en el pacient crític, o una posada al dia de la Síndrome d’intestí curt. Destacant també la conferència plenària “Criteris GLIM. Valoració clínica de la massa muscular”.

En la mateixa línia, els congressistes podran gaudir de 4 trobades amb l’expert abordant casos bizarros en accessos enterals o les eines digitals aplicades a Nutrició, entre altres temes. A més, es durà a terme un taller de prescripció d’exercici físic multicomponent: VIVIFRAIL. Sense oblidar la 14a Lliçó Jesús Culebras impartida per la Dra. Pedrón Giner i que versarà sobre la dieta citogénica, un tractament a mitjà descobrir. Com cada any, durant el sopar de clausura del Congrés SENPE 2023 es farà lliurament de més de 75 beques i premis a professionals de la nutrició clínica.

Sobre SENPE

La Societat Espanyola de Nutrició Clínica i Metabolisme

(SENPE) és una societat científica multidisciplinària establida en 1978, que agrupa més de 400 professionals de la sanitat (cirurgians, endocrinòlegs, intensivistas, pediatres, farmacèutics, gastroenteròlegs, bioquímicos, infermers, dietistes i nutricionistes, entre altres) i publica la revista Nutrició Hospitalària, inclosa en Medline i en Index Medicus, amb un factor d’impacte que la situa entre les primeres revistes de Nutrició en llengua espanyola. Forma part de la European Society for Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN) i de la Federació Llatinoamericana de Teràpia Nutricional, Nutrició Clínica i Metabolisme (FELANPE).

El seu camp d’interés és ampli i va des de l’epidemiologia nutricional, passant per la dietètica oral, fins a la nutrició artificial, tant en l’àmbit hospitalari com el domiciliari.