Published On: 10 de maig de 2010Categories: Uncategorized

València acull la Conferencia sobre el Pla Solar Mediterrani

En el marc de la Presidència Espanyola de la Unió Europea, València acull la Conferència d´alt nivell sobre el Pla Solar Mediterrani que reunix ministres i representants dels 43 països que conformen la Unió pel Mediterrani.El Pla Solar Mediterrani, nascut a...

En el marc de la Presidència Espanyola de la Unió Europea, València acull la Conferència d´alt nivell sobre el Pla Solar Mediterrani que reunix ministres i representants dels 43 països que conformen la Unió pel Mediterrani.

El Pla Solar Mediterrani, nascut a l´empara de “El Procés de Barcelona: Unió pel Mediterrani (UpM)” i llançat al juliol del 2008, és un dels seus projectes estratègics per al desenrotllament sostenible enfront del previsible increment de la demanda energètica en la regió  euroMediterrània i a la necessitat reduir les emissions de gasos d´efecte hivernacle.

El seu objectiu principal és el desenrotllament de 20 GW de capacitat elèctrica renovable en la ribera sud del Mediterrani així com  de les infraestructures necessàries per a la interconnexió elèctrica amb Europa. El Pla també contempla l´Estalvi i l´Eficiència Energètica, així com la Transferència de Tecnologia. Un element clau per al desenrotllament d´este Pla és l´establiment d´un marc regulatori adeqüat per a la promoció de la implantació de les energies renovables facilitant igualment els intercanvis.

El Pla Solar Mediterrani ha de ser un gran pas avant en el desenrotllament de la política de cooperació euromediterrània en matèria d´energia  iniciada amb el Procés de Barcelona en 1995, integrada des de 2007 en la Política de Veïnat de la Unió Europea i reforçada des de 2008 amb la creació de la Unió pel Mediterrani. Amb motiu d´esta Conferència, organitzada pel Ministeri espanyol d´Indústria, Turisme i Comerç, amb la col·laboració de la Comissió Europea, es presenta un programa que reunirà ministres d´ambdós riberes mediterrànies, autoritats de les Institucions de la Unió Europea, destacats membres de la indústria rellevant del sector energètic, així com del sector financer.

La cooperació energètica en l´àrea del Mediterrani, la política d´infraestructures en el marc del Pla Solar Mediterrani, les tecnologies energètiques, el marc regulatorio i el finançament de les inversions associades, són les línies mestres d´un programa dissenyat amb l´objectiu de potenciar i facilitar la posada en marxa d´este Pla i el seu paper dinamitzador econòmic i social de la regió euroMediterrània.