Published On: 19 de febrer de 2021Categories: Turisme

València, una ciutat verda

El Palau de Congressos de València contribueix a l'avanç de la ciutat en turisme sostenible

Actualment treballem en el nostre Projecte ODS, que llancem en 2020

No hi ha dia en què València no creixa en sostenibilitat. A la meta, ja aconseguida, de ser la pionera en el món a verificar i certificar la petjada de carboni de l’activitat turística i ser la ciutat europea amb major eficiència hídrica amb mesurament real gràcies a la telelectura, se li continuen sumant fites que avalen el seu compromís en el compliment dels ODS de Nacions Unides.

Ara, ha estat distingida com a primera destinació turística de la Comunitat Valenciana, una figura que atorga la Generalitat Valenciana per reconèixer el turisme com un dels principals actius econòmics. La marca d’un destí internacional, cada vegada més desestacionalitzat, en la qual s’han valorat, principalment, alguns criteris com la sostenibilitat del model turístic, la transformació digital i la innovació.

Un nou repte reeixit que dóna pas als següents. Com la possible candidatura perquè la ciutat siga Capital Verda Europea en 2024 o l’ambiciós projecte d’arribar a ser Destinació Neutre en Carboni en 2025.

En tots i cadascú d’estos desafiaments, el Palau de Congressos de València ha contribuït, i ho fa dia a dia, a alçar València com una ciutat verda i referent internacional en turisme sostenible. En el nostre ferm compromís amb el compliment dels 17 ODS, actualment treballem en el Projecte ODS, que llancem en 2020. Una iniciativa que aconsegueix tots els àmbits d’actuació de l’edifici, per a contribuir a l’avanç de València en la seua estratègia de ciutat intel·ligent; adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes; i garantir modalitats de consum i producció sostenibles.

A més, les nostres inversions sostenibles representen el 40% del total i es calcula que, a més, permeten un estalvi, d’aproximadament, 1 milió de kWh en el consum anual. Este estalvi evita l’emissió de 707 Tm CO2 eq., la quantitat aproximada que emeten a l’atmosfera 150 vehicles circulant durant un any. També, la nostra coberta fotovoltaica ha generat des de 2008 més de 3 milions de kWh d’energia neta.

Si necessites consultar més informació sobre les nostres accions sostenibles, ací.