Published On: 24 de Agost de 2020Categories: Turisme

València, primera en el món a verificar la petjada de carboni de l’activitat turística

La ciutat, referent mundial en turisme sostenible

El Palau de Congressos contribueix a este avanç reforçant el seu compromís amb els ODS

València és pionera en el món a verificar i certificar la petjada de carboni de la seua activitat turística i és la ciutat europea amb major eficiència hídrica amb mesurament real gràcies a la telelectura. Estes són les principals conclusions, úniques en tot el planeta, de l’informe que ha realitzat l’Ajuntament de València, mitjançant la Fundació Visit València, i Global Omnium, a través de la Fundació Aigües de València, i ha sigut verificat per l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR). 

Amb este estudi, que s’emmarca dins de l’Estratègia de Turisme Sostenible, la ciutat fa un pas engegantit en el compliment dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de l’ONU, pretenent ser la primera destinació turística del món amb un impacte mediambiental zero. 

Mitjançant la tecnologia blockchain,  es podrà comprovar la petjada de carboni i la petjada hídrica de tots els establiments de la ciutat, inclòs el Palau de Congressos de València,  des de qualsevol punt del món.

Precisament, coincidint amb el Dia Mundial del Medi ambient, el  5 de juny, el Palau de Congressos, va anunciar el seu avanç en el compliment dels ODS, gràcies a la posada en marxa del Projecte ODS, una iniciativa global que aconsegueix tots els àmbits d’actuació de l’edifici, per a contribuir a l’avanç de València en la seua estratègia de ciutat intel·ligent; adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes;  i garantir modalitats de consum i producció sostenibles.

Actualment les seues inversions sostenibles representen el 40% del total i es calcula que, a més, permeten un estalvi d’aproximadament 1 milió de kWh en el consum anual. este estalvi evita l’emissió de 707 Tm CO₂ eq., la quantitat aproximada que emeten a l’atmosfera 150 vehicles circulant durant un any. Un altre dels reptes sostenibles que ha aconseguit i ha consolidat és la instal·lació de la coberta fotovoltaica que des de 2008 ha generat més de 3 milions de kWh d’energia neta.

Si desitges ampliar informació sobre l’Estratègia de Turisme Sostenible de València, pots visitar el aquest enllaç.