
El Palau de Congressos de València celebra el Dia Mundial del Medi Ambient
Hui es compleix un any des que llancem la nostra Guia de Bones Pràctiques.
Més enllà del nostre propòsit com a dinamitzador de l’economia local a través de l’activitat congressual, la nostra organització es guia per l’orientació al client i la nostra vocació social. Aquests valors ens impulsen a compatibilitzar la nostra activitat amb la minimització de l’impacte mediambiental que genera en la comunitat, mitjançant l’exercici d’un consum racional dels recursos. Amb la finalitat d’aconseguir aquest objectiu, fa un any desenvolupem la Guia de Bones Pràctiques, un document l’objectiu del qual és compartir el nostre entusiasme per fomentar estils de vida saludables i integrar hàbits de conducta sostenibles en el dia a dia. Des del Palau de Congressos de València, aspirem al fet que el nostre exemple servisca com a model inspirador en el sector, contribuint així a la promoció de pràctiques responsables i respectuoses amb el medi ambient.
L’adopció de pràctiques eco-responsables en l’organització d’esdeveniments ofereix una sèrie d’avantatges significatius. S’aconsegueix tant reduir l’impacte social i ambiental negatiu que l’esdeveniment puga generar en la comunitat, promovent així un entorn més sostenible i respectuós amb el medi ambient com donar-li un valor afegit humà i mediambiental a l’esdeveniment. Alguns exemples pràctics d’aquesta cultura sostenible que afavoreix el Palau són: la digitalització com a alternativa a l’ús de paper, donar una segona vida als elements utilitzats en la construcció d’estands o el reciclatge a través de la segregació de residus en un punt verd o el sistema de recompensa RECICLES. Ecoembes ha afavorit aquesta gestió sostenible de residus, arribant a gestionar en un any, més de 1200 kg de paper, cartó i plàstic, així com més de 1000 envasos de llandes i botelles.
A més, cada esdeveniment pot generar un benefici que transcendisca la seua finalització. Una bona manera d’aconseguir un llegat a la ciutat és fomentant l’ocupació local i l’economia de la ciutat. Com? Són molts els congressos que han optat per donar a conéixer les tradicions valencianes en la programació dels seus congressos gràcies a la plantà d’una falla, la representació de balls tradicionals, muixerangas, la degustació de orxata i fartons o fins i tot l’experiència de viure una autèntica mascletá valenciana a les portes de la seu.
Vols saber més sobre el nostre compromís amb el planeta? Clica ací