Published On: 15 de gener de 2009Categories: Uncategorized

El Palau es transforma en seu de
l´Assemblea Parlamentària de l´OTAN

El Palau de Congressos de València va acollir la LIV Sessió Anual de l´Assemblea Parlamentària de l´OTAN. La versatilitat i la polivalència del recinte van permetre que durant el mes de novembre es convertira en un dels focus d´informació internacional com a...

El Palau de Congressos de València va acollir la LIV Sessió Anual de l´Assemblea Parlamentària de l´OTAN. La versatilitat i la polivalència del recinte van permetre que durant el mes de novembre es convertira en un dels focus d´informació internacional com a seu de la reunió anual més important d´aquest organisme internacional.

Els espais del Palau de Congressos de València es van transformar per a possibilitar que els més de 600 assistents dels 50 països participants realitzaren més de 20 reunions oficials. Així, la configuració habitual de l´auditori principal, amb capacitat per a 1.500 persones, va ser modificada per a albergar les sessions plenàries més importants i permetre la intervenció de totes les delegacions.

Aquesta sala dotada amb l´última tecnologia ha fet possible a més que mitjans de comunicació de tot el món pogueren cobrir les diferents intervencions de membres del govern local, nacional i també de les nombroses personalitats internacionals que van acudir a la reunió.

L´organització va fer un ús complet de les instal·lacions del Palau. S´arribaren a configurar fins a 25 sales independents perquè s´hi realitzaren distintes reunions o s´hi instal·lara la Secretaria de l´Assemblea Parlamentària, la qual cosa mostra la polivalència de l´espai per a albergar esdeveniments amb necessitats que transformen al complet els espais.

Però acollir un esdeveniment d´aquestes característiques va suposar també la instal·lació de nombroses mesures de seguretat, cosa que es va convertir en un aspecte clau però complex.

L´edifici es va blindar per a rebre personalitats com el secretari general de l´OTAN, Jaap de Hoop, o el president de l´Assemblea Parlamentària de l´OTAN, José Lello. A més, com a autoritats representants del país seu, hi van estar presents la vicepresidenta del Govern, M. Teresa Fernández de la Vega, el president del Congrés, José Bono, o el del Senat, Javier Rojo, així com diferents autoritats governamentals d´àmbit nacional i regional. De l´apartat internacional destaquen el president de l´Assemblea Parlamentària de l´OSCE, Joao Soares, el comandant suprem de l´Aliança Atlàntica per a Europa, general Bantz John Craddock, el president de la República de Geòrgia, Mikheil Saakashvili, i el secretari d´estat de , Kanat Saudabayev.