Published On: 1 de Juliol de 2005Categories: Uncategorized

L´emblema de la nova València

Quan el 2 de juliol de 1998 Ses Majestats els reis d´Espanya inauguraven oficialment el Palau de Congressos al costat de l´antiga carretera d´Ademús, als afores de València, pocs ciutadans podien imaginar que set anys més tard aquell singular edifici amb la seua...

Quan el 2 de juliol de 1998 Ses Majestats els reis d´Espanya inauguraven oficialment el Palau de Congressos al costat de l´antiga carretera d´Ademús, als afores de València, pocs ciutadans podien imaginar que set anys més tard aquell singular edifici amb la seua inusitada coberta en forma romboïdal i inclinada esdevindria el motor de canvi no sols d´aquella part de la ciutat, sinó de la pròpia naturalesa del turisme urbà que arriba a València.

Hui, aquella via s´ha convertit en la gran avinguda de les Corts Valencianes i, a dreta i esquerra seua, han proliferat els edificis més moderns de València, organitzats en una trama urbanística que ha fet de la zona nord-oest de la ciutat una de les més actives i amb major índex de creixement econòmic.

El Palau de Congressos, dissenyat per Norman Foster com a homenatge a la modernitat, la llum i l´aigua, té motius fonamentats per haver arribat a ser un dels emblemes de la nova València i lidera una revolució urbanística que ha permés crear grans zones verdes, construir complexes d´oficines i zones residencials, i dinamitzar econòmicament una extensa àrea que és ara l´exemple de la imatge de la ciutat a començaments del segle XXI.

L´origen d´aquest simbolisme s´ha de buscar tant en el seu caràcter de centre de reunions intel·ligent i funcional com en l´activitat mateixa del Palau, de la qual en parlem en aquest mateix número de ePALCO, que l´ha situat entre els primers centres europeus de reunions i congressos.

Un lideratge en què la capital del Túria es mira i es vol reconèixer en els pròxims anys.

Ara, en les proximitats del Palau de Congressos de València, s´ha incrementat l´oferta hotelera, amb hotels com el Novotel VLC, l´Ibis Valencia Palacio de Congresos, o el recentment inaugurat Eurostars Gran Valencia, un hotel de luxe per a satisfer la demanda més selecta. A tots aquests se sumaran pròximament dos nous hotels de cinc estrelles: el Hilton i el Sorolla Palace.

Junt a aquests edificis, altres empreses de serveis com O2 Centro Wellness, d´hidroteràpia, gimnasos, restaurants i una infinitat d´ofertes per a atendre el turisme de congressos i negocis.

La proximitat de centres comercials i la perfecta comunicació per metro i autobús urbà amb la resta de la ciutat han fet que aquesta zona siga una de les més atractives per a servir de centre d´operacions al turisme congressual. De fet, en pocs minuts, es pot arribar tant al centre històric de la ciutat, com al districte marítim, seu de la Copa de l´Amèrica 2007, i també a grans zones d´oci, esbarjo i atractiu turístic com el Parc de Capçalera o la Ciutat de les Arts i les Ciències.