El Palau de Congressos de València fomenta la realització d’esdeveniments de forma eco-responsable
El Palau de Congressos de València continua apostant per un futur més verd i inclusiu, per això, dins de les accions realitzades, orientades a la consecució de l’agenda 2030, ha elaborat una Guia de Bones Pràctiques per a la Realització d’Esdeveniments Sostenibles. Este manual ha estat presentat hui a l’equip intern i entitats col·laboradores, en una trobada en la qual ha participat el president del Consell d’Administració, Emiliano García, i en la qual s’ha posat de manifest com la suma d’esforços de l’equip pot convertir-se en palanca de canvi de la sostenibilitat en el turisme de reunions. Esta iniciativa, el […]
El Palau de Congressos de València continua apostant per un futur més verd i inclusiu, per això, dins de les accions realitzades, orientades a la consecució de l’agenda 2030, ha elaborat una Guia de Bones Pràctiques per a la Realització d’Esdeveniments Sostenibles. Este manual ha estat presentat hui a l’equip intern i entitats col·laboradores, en una trobada en la qual ha participat el president del Consell d’Administració, Emiliano García, i en la qual s’ha posat de manifest com la suma d’esforços de l’equip pot convertir-se en palanca de canvi de la sostenibilitat en el turisme de reunions.
Esta iniciativa, el llançament de la qual coincideix amb la recent celebració del Dia Mundial del Mediambient, pretén fomentar el compromís global de la plantilla, entitats aliades estratègiques que estan col·laborant en les línies de treball emmarcades en l’estratègia sostenible de l’edifici i empreses organitzadores d’esdeveniments, amb l’última fi de contribuir activament des de tots els àmbits de l’activitat del Palau de Congressos, al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.
La guia és una eina que proposa diferents actuacions i recomanacions a les empreses organitzadores per a conscienciar sobre la importància de reduir l’impacte social i ambiental negatiu que genera l’esdeveniment i maximitzar els beneficis que pot obtenir la comunitat a partir del seu llegat. L’àmbit de la seua actuació abasta des del disseny i desenvolupament de congressos fins al moment posterior a la seua finalització, considerant tots els aspectes de l’activitat: mobilitat sostenible, economia circular, minimització de residus alimentaris, etc.
Així mateix, esta iniciativa pretén fomentar estils de vida saludables i integrar hàbits de conducta sostenibles, servint com a model inspirador en el sector. Estes actuacions estan totalment alineades amb l’estratègia sostenible del Palau i contribueixen a l’avanç cap a la descarbonització de l’entorn urbà i el benestar de la ciutadania, la qual cosa ajudarà a aconseguir nous reptes com la Capitalitat Verda Europea en 2024, reconeixement al qual València ja és oficialment candidata.
El recinte congressual, a més de calcular la petjada de carboni total i la petjada hídrica, ofereix a les empreses organitzadores la possibilitat de calcular la petjada de carboni i de compensar-la, mitjançant el plantejament de projectes d’absorció basats en la naturalesa, amb l’objectiu de reduir l’impacte mediambiental dels esdeveniments.
Gràcies a la seua participació en projectes d’agricultura sostenible, com el desenvolupament d’horts urbans, de recuperació d’espais naturals, com la reforestació, i d’infraestructures verdes, en els quals s’incrementa la capacitat de fixació del CO₂ captat per la terra, millora la qualitat de l’aire i redueix la contaminació acústica, els clients i clientes del recinte congressual aporten el seu gra de sorra al planeta i contribueixen a impulsar València en el turisme sostenible nacional i internacional