Published On: 9 de juny de 2015|

El Palau de Congressos de València reuneix a especialistes de 40 països per a tractar els últims avanços en rehabilitació neuronal

El Palau de Congressos de València acull des de hui al 12 de juny una reunió única a nivell internacional que apropa a les principals personalitats en el camp de la rehabilitació neurològica: la Rehab Week 2015

El Palau de Congressos de València reuneix a especialistes de 40 països per a tractar els últims avanços en rehabilitació neuronal

  • La Rehab Week és una de les reunions més importants a nivell internacional sobre dany cerebral adquirit, malalties neurodegenerativas, neuromusculars o problemes de mobilitat.
  • Més de 600 professionals acudiran a esta gran cita internacional per a explorar les noves tecnologies en la rehabilitació neurològica.
  • El palau valencià preveu per a aquest exercici acollir uns 30 congressos als què acudiran més de 30.000 persones.
  • L’impacte econòmic acumulat que ha generat el recinte des de la seua inauguració gràcies a la seua activitat s’eleva a 952 milions d’euros.

El Palau de Congressos de València acull des de hui al 12 de juny una reunió única a nivell internacional que apropa a les principals personalitats en el camp de la rehabilitació neurològica: la Rehab Week 2015, uns paraigües sota el qual es celebren conjuntament tres conferències distintes: el Recent Advances in Neurorehabilitation (ICRAN), l’International Neurorehabilitation Symposium (INRS) i la International Conference of Virtual Rehabilitation (ICVR).

Més de 600 assistents de 40 nacionalitats diferents entre els que es troben els millors especialistes, investigadors, terapeutes i enginyers en rehabilitació neuronal i virtual; els avanços i descobriments dels quals estan enfocats a la millora del tractament i recuperació de lesions del sistema nerviós central com el dany cerebral adquirit, malalties neurodegenerative, malalties neuromusculars o problemes de mobilitat.

Aquesta trobada divulgativa multidisciplinària de primer nivell es centra en aquesta edició en els desafiaments i beneficis que oferix la combinació de diferents tecnologies. Una valuosa plataforma de debat i aprenentatge en el camp de la rehabilitació neurològica sobre com aquestes noves tecnologies que unixen ciència i enginyeria poden millorar els resultats clínics.

S’analitzarà l’explosió en l’ús de solucions tecnològiques que ha tingut lloc durant els últims 20 anys, i s’aprofundirà en l’anàlisi de l’eficiència, l’eficàcia i l’acceptació que ha tingut que l’ús de la robòtica, la realitat virtual, la simulació elèctrica funcional o la tecnologia de sensors en les intervencions quirúrgiques. Actualment les noves tecnologies són considerades una aportació molt valuosa per a millorar els resultats clínics de les teràpies convencionals.

Entre els ponents destacats es troben els guardonats doctors nord-americans Michael Merzenich i Michael Gazzaniga, cèlebres per l’aplicació de noves tècniques per al coneixement de l’estructura de la corfa cerebral.

Segons l’organització: “Esta segona edició de la Rehab Week a València és una cita imprescindible per a terapeutes, metges, enginyers i científics de tot el món, per ser una de les més grans reunions de la disciplina que compta amb una àmplia gamma de tallers interactius, conferències i ponents de renom internacional”

La Rehab Week es suma a la resta de reunions d’aquesta tipologia que arreplega l’agenda del Palau de Congressos i que està previst que arribe al voltant de 30 congressos que congregaran a més de 30.000 assistents. Alguns dels actes de caràcter cientificosanitari confirmats per a les pròximes dates són: Oxygen Club of Califòrnia World Congress, 52é Congrés de la Societat Espanyola de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, XLV Congrés Nacional de Nefrologia, 37 Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària (SEMERGEN) o el 60é Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària entre altres.

Des de la seua inauguració en 1998, el Palau de Congressos de València ha realitzat 2.570 reunions, a les què han acudit més de 1.700.000 assistents, d’ells més de 800 actes han sigut congressos i convencions, que han reunit prop de 500.000 delegats. L’impacte econòmic generat en la ciutat gràcies a aquesta activitat ha sigut de 952 milions d’euros.