Published On: 29 de juny de 2022|

El Palau de Congressos incrementa la seua activitat congressual en un 46% en 2021

El balanç de l'exercici 2021 mostra la solvència del Palau per a fer front a les obligacions ordinàries i l'inici de la recuperació de l'activitat.

En el Consell d’Administració ha celebrat hui, s’han aprovat els comptes anuals de 2021 del Palau de Congressos de València. Segons els resultats presentats, el volum de negoci en 2021 es va incrementar en un 46% enfront de l’any anterior, exercici que havia sigut marcat fortament per la pandèmia.

Així i tot, la xifra de negoci de 2021 està encara per davall de 2019, un dels millors anys en la història del Palau de Congressos. Malgrat les dificultats i gràcies al ferm suport de l’Ajuntament, s’han mantingut les inversions en l’edifici, principalment en innovació, digitalització i sostenibilitat, la qual cosa ha sigut fonamental per a garantir el seu posicionament i adaptar-se a les noves necessitats. Com a resultat, el Palau de Congressos continua sent un edifici capdavanter en el turisme de reunions i una peça clau en l’economia local.

Dins de les actuacions realitzades durant l’exercici 2021, cal destacar el compromís social i mediambiental del recinte. De fet, el 40% de les inversions realitzades en l’edifici són sostenibles. Les iniciatives per a contribuir a la minimització de l’impacte ambiental negatiu al costat del compromís general amb el compliment dels ODS de les Nacions Unides, han sigut el punt de partida per a sumar-se a causes solidàries i projectes com l’impulsat pe l’Ajuntament de València, que li han permés mesurar i verificar la seua petjada de carboni, contribuint a l’estratègia de la ciutat com a referent sostenible en l’àmbit internacional.

D’altra banda, en la trobada mantinguda pel Consell també s’han presentat les dades de l’activitat realitzada en la seu durant este període. Un total de 84 esdeveniments i 50.925 assistents van ser acollits en 2021, generant 21.419 pernoctacions a la ciutat. Del total, 19 van ser congressos i convencions, sent el 90% d’àmbit nacional i internacional. A més, es van presentar 89 candidatures de grans esdeveniments, que han contribuït a enfortir la cartera actual i futura.

De cara a l’exercici actual, la recuperació de la presencialitat i l’agenda actual, fan que les previsions per a 2022 siguen molt optimistes i s’espera tancar l’any amb una activitat similar a la de l’any 2019 i un fort component internacional.

 

24 anys com a motor del turisme de reunions
El 2 de juliol el Palau de Congressos complirà 24 anys. Des de la seua inauguració, més de 3.100 esdeveniments i 2,3 milions d’assistents han passat per les seues instal·lacions. Esta activitat ha generat 2,3 milions de pernoctacions a la ciutat.
Ha sigut guardonat en dos ocasions, en 2010 i 2018, com a Millor Palacio de Congressos del Món per l’Associació Internacional de Palacios de Congressos (AIPC) i és la seu que més congressistes internacionals atrau a la ciutat.

En paral·lel a la seua activitat, és significativa la ferma aposta per la sostenibilitat que sempre ha caracteritzat a l’edifici i que es materialitza en el Projecte ODS, una iniciativa global que aconsegueix tots els àmbits d’actuació i centra els seus esforços a reforçar el compromís mediambiental i social, alineant totes les accions amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.