Published On: 28 de desembre de 2023Categories: Destacada

Reuniendo Sabores: 360º en experiencias gastronómicas mediterráneas ha aconseguit el Gourmand World Cookbook Awards a nivell nacional

Este reconeixement consolida la imatge de València com un referent en la cultura gastronòmica i sostenible.

El nostre llibre de receptes “REUNIENDO SABORES: 360º en experiencias gastronómicas mediterráneas”  ha sigut guardonat amb el prestigiós Gourmand World Cookbook Awards a nivell nacional.

Els Premis Gourmand, coneguts com els Oscars dels llibres de gastronomia, van ser creats en 1995 i representen una oportunitat única per a destacar la riquesa culinària d’un país. Aquest reconeixement consolida la imatge de València com un referent en la cultura gastronòmica i sostenible.

En “Reunint Sabors: 360é en experiències gastronòmiques mediterrànies, publicat pel Palau de Congressos, han col·laborat grans professionals tant del turisme d’esdeveniments, de la gastronomia i de la nutrició, juntament amb institucions com són el World Sustainable Urban Food Centre of València (CEMAS), Fundació Lluís Alcanyís de la Universitat de València, Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA), Facultat de Magisteri i Facultat de Farmàcia de la Universitat de València, Gurmet Servei d’àpats & Esdeveniments i Agència KLIPERDVILA. Totes elles formen part del GastroHub-València, creat fa dos anys amb l’objectiu de situar a la nostra ciutat, la seua província i a la seua Comunitat en un referent de la literatura gastronòmica i de la gastronomia sostenible mitjançant les sinergies de diferents institucions públiques i privades.

Van participar 205 països en aquest certamen global, amb 71 finalistes. “Reunint Sabors”, que s’emmarca en el projecte MagNuS (Magnitude, Nutritional value, and Sustainability), iniciat en 2022, destaca la riquesa de la dieta mediterrània, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

L’obra no sols és una recopilació de receptes, sinó també un compendi d’innovació i coneixement que integra la Gastronomia 360é amb el concepte One Health en el turisme de reunions. L’enfocament sostenible, i aspectes com la nutrició i l’alimentació, a més de la interactivitat del format i la participació d’un equip multi i interdisciplinari, van ser claus per a la victòria.

Aquest assoliment no sols destaca l’excel·lència culinària, sinó també contribueix al posicionament de València com un destí gastronòmic, cultural i turístic de renom internacional. Dona suport a les iniciatives de la Capitalitat Verda i promou la investigació en gastronomia sostenible, especialment en l’àmbit del turisme de reunions.

Aquest reconeixement és un pas més cap a la creació d’entorns saludables i sostenibles, promovent l’accessibilitat a opcions nutritives. A més, exemplifica com la col·laboració entre el sector públic i privat pot contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

A tots els amants del bon menjar i la sostenibilitat, els convidem a explorar “REUNINT SABORS” i unir-se a nosaltres en aquest emocionant viatge gastronòmic. Prem ací per a descarregar-te gratuïtament el llibre de receptes.