Published On: 25 de març de 2021Categories: Corporatiu

Una fita més del Palau de Congressos de València en sostenibilitat

Es proposa transformar l'aparcament en una plataforma llançadora de transport públic sostenible

Connectarà el Palau de Congressos amb el centre de València

El Palau de Congressos de València contribueix a l’avanç de la ciutat com a destí sostenible amb una nova iniciativa relacionada amb la mobilitat urbana sostenible. La Regidoria de Turisme i Internacionalització i la Regidoria de Mobilitat Sostenible, dins del marc estratègic sostenible de València han dissenyat un nou ús del pàrquing subterrani de l’edifici, amb capacitat de 600 places

En què es transformaria?
En un aparcament dissuasiu per als vehicles que accedeixin a València per la zona nord-oest (actualment es calcula que diàriament entren a la ciutat uns 125.000 vehicles per esta via) amb infraestructura de càrrega de vehicles elèctrics, afavorint així mateix l’ús de transport sostenible per part dels visitants. Este servei llançadora de transport públic comptarà amb autobusos elèctrics que connectaran l’àrea del Palau de Congressos amb el bescanviador de transports situat a la Porta de la Mar, en el centre neuràlgic de la ciutat. El pressupost previst és de 2,81 milions d’euros.

Quins beneficis tindria?
El projecte té com un dels seus principals objectius la disminució de la contaminació de la ciutat, contribuint d’esta manera a la minimització de la petjada de carboni, la qual cosa s’alinea amb la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.
A més, en baixar el trànsit a la ciutat, es podria crear més espai per als vianants gràcies a la reconversió de zones destinades actualment a l’aparcament.

En quin punt està el projecte?
Esta iniciativa ha estat presentada davant el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a sol·licitar el seu finançament i s’estima un termini de 16 mesos des de la seua aprovació per a l’execució del projecte, que veuria la llum l’any 2023.

Vols saber més sobre esta nova fita sostenible per a València? Ho pots descobrir ací